maanantai 29. syyskuuta 2014

Täällä taas!

Huhhuh...nyt on kyllä jo vähän nolo olo kun on jäänyt blogi ihan oman onnensa nojaan. Mukamas ei ole ollut aikaa, tai sitten kun on ollut aikaa ei ole ollut kiinnostusta. Jospa tää taas tästä heräisi eloon. 
Tein uuden otsikkobannerinkin, jospa se vähän piristäisi blogin ilmettä. 

Ja kuulkaas treenattu on, paljon. Lissun kanssa ollaan syvennytty vain tokomaailman ihmeisiin ja agility on ollut tauolla luvattoman pitkään. Työn alla on nyt hyppy ja jäävät. Liikkeestä maahanmeno sujuu tosi hyvin jo, mutta liikkeestä seisominen on vähän hankalampi. Oltiin Annen kanssa perjantaina hallilla treenaamassa ja siellä huomion arvoiseksi asiaksi jäi se, että mulla on tosi samanlainen äänensävy sekä maahanmenossa, että siesomisessa. Ja tästä syystä Lissu menee herkästi kummassakin liikkeessä maahan. Nyt tuli myös uusi ongelma, ja jäävien seuraamisissa se edistää ihan hirveästi. En tiiä miksi, koska oon kuitenkin käyttänyt sillä takapalkkaa. Annen mielestä hypyssä ei ollut mitään ongelmia, mä olin vana kuvitellut, että koiran on pakko pysähtyä hypyn jälkeen ns. keskelle sitä estettä ja Lissu kun menee aika sivuun, olin vähän tuskastunut siitä. Mutta siis se on ihan hyvällä mallilla vissiinkin, kun vaan nyt muistan vahvistaa sitä ja palkata oikea-aikaisesti. 
Ilmoitin Lissun jo JATin tokokokeeseenkin, muitta jouduin sen perumaan, kun rahatilanne ei oikein sallinut. Täytyy tutkailla jospa Pieksämäellä olisi tässä lähiaikoina kokeita. 
No agsaa päästään nyt ainakin kisaamaan ensi viikonloppuna JATin kisoihin. Ilmoitin pilkkutytsyn kolmelle agiradalle, lauantaina kaksi ja sunnuntaina yksi. Jaiks! saas nähdä minkälaista sähellystä se on kun ei olla juuri treenattu kesän möllikisoja lukuunottamatta.

No sitten Piinaaja. Se vaan on niiiin super! Piina on tutustuttanut mut ihan erinlaiseen maailmaan harrastusten kanssa. Se vaan oppii niin vaivattomasti ja nopeasti ettei mitään järkeä. Ja mikä parasta, se muistaa oppimansa :D Leikkiminen meillä oli vähän hankalaa aluksi, se ei oikein tykännyt taistella ja olisi vain jahdannut lelua. Päästi aina siitä irti kun sai kiinni. Hampaat vaihtuivat ja nykyään leikki maistuu tosi hyvin. Toki se mun mielestä saisi taistella paremminkin, mutta ollaan menty kyllä leikkimisen saralla ihan hurjasti eteenpäin. Lelun tuominen on kyllä vielä vaiheessa, mutta siinäkin saadaan onnistumisia välillä. 
Käytiin siis Piinan kanssa Etoelävän kisaamaan tähtäävien pentujen tokokurssi ja saatiin sieltä kyllä hyviä oppeja eteenpäin. Nykyään maanantaisin käydään sitten pentuagsaryhmässä JATilla, innolla odotan niitä treenejä kyllä.
Vaikka ollaan nyt pääsääntöisesti tehty tokoa, ollaan harjoiteltu myös agilityä. Ollaan käyty leikkimässä agihallilla ja tekemässä ohajuskuviotreenejä siivekkeen kanssa. Ollaan tehty mm. sylkkäriä, valsseja, poispäinkäännöksiä. Ollaan myös tehty estetreeniä jonkin verran ja Piina osaa jo tosi hienosti itse tarjota esteiden suorittamista. Ollaan tehty mm. vauvarengasta, pussia, putkea (mutkaa ja suoraa), muuria (kaaripalikoilla) ja hyppysuoraa niin että siivekkeiden välissä on ponnarit. Oon nyt oikeastaan viimeisen viikon ajan pystynyt palkkaamaan sen tokossa ja agissa pelkällä lelulla. Välillä ollaan sitten käyty kyllä syömässä aamuruoka hallilla kontaktitreenin merkeissä. 
Pääsipäs Piina tässä yksi päivä hipsimään keinulle ja kaveri sai jalan keinun päälle ettei se rymähdä alas. Vieressä oli toinen keinu ja Piina päätti hypätä keinun pystypäästä sen toisen keinun päälle ennenkuin ehdin käydä sen nappaamassa alas sieltä. Keinuhan stten rämähti alas, mutta eipä ollut neiti moksiskaan jutusta.  Ihanan reipas pentu. Hallin vieressä on skeittiparkki ja lämppä- sekä jäähkälenkeillä kävellään siitä ohi. Pojat skeittaa ja Piina haluaisi ihan hirveesti niiden mukaan :D ei merkkiäkään jännityksestä sitä kolinaa ja rullien ääntä kohtaan. Oon kyllä niin onnellinen tästä pienestä.

Mulla olis kerrottavaa vaikka kuinka, mutta tästä postauksesta tulisi oikeasti aivan hirveän pitkä, joten taidan tehdä parista tietystä jutusta omat postauksensa. Mulla olis videokamerallakin jotain tokotreeniä kesältä ja agitreeniä viime keväältä :D katotaan jos jaksan ne jossain välissä purkaa ja editoida. 

Laitan tähän loppuun nyt kuitenkin muutamat lenkkikuvat kesältä kun Piina oli vielä ihan pieni. Ja meidän hienot poseerauskuvaukset viime viikolta. Kuvat saa taas klikkailemalla suuremmiksi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti