maanantai 29. syyskuuta 2014

Rallin ohjaksissa

Rupesin jo keväällä tekemäään agilityä lainakoira Rallin kanssa, mutta Rallilla oli kesällä pennut niin homma jäi kesken. Ollaan jo jokin aika sitten palattu esteille ja tänä viikonloppuna oltiin myöskin treenitunnelmissa, Savikon Sepon agikoulutuksessa. Rata näytti tältä:


Me tehtiin siis rataa noilla mustilla numeroilla. Ensimmäinen kymmenenminuuttinen meni siihen, että treenattiin esteitä 1-8. Sepolla oli mukana tabletti jossa oli ohjelma joka näytti videokuvaa hidastettuna. Katsottiin sitten heri muutaman suorituksen jälkeen mikä ohjauksessa meni vikaan. Ralli tiputteli rimoja aluksi ja syy löytyi mun omasta ohjauksesta. Mä en katsonut koiraa vaan jätin sen suorittamaan yksinään. Näin Rallille tulee hätä eikä se malta hypätä kunnolla. Oli todella hyödyllistä nähdä ongelmakohdat heti ja päästä korjaamaan ne samantien. Oli todella opettavainen koulutus. 
Tokalla kymmenminuuttisella treenattiin sitten esteitä 8-12. Tämän pidemmälle ei sitten päästykään. Mutta jo noilla lyhyillä pätkillä tuli niin plajon uutta infoa ja opettelimisen aiheita, että omaan päähän ei varmasti olisi enään enempää mahtunutkaan :D Mun ongelmaksi koitui ensin 8-9, en kääntänyt kroppaani tarpeeksi kertoakseni koiralle mihin edetään seuraavaksi. Kun tämä saatiin kuntoon, oli seuraava ongelmakohta este nro 11. Siihen siis jaakotus, mutta en vaan nyt mitenkään päin osannut sitä. Mulla tulee siihen todella helposti liike eikä koira suorita estettä halutulla tavalla. 

Tää on mulle nyt muutenkin hieman haastavaa dalmisagilityyn tottuneena. Bordercollie reagoi asioihin niin paljon nopeammin. Se on nopeampi ja kiihkeämpi. Ja tietysti asioista tekee vielä haastavamman se, etten tiedä miten sille on näitä asioita opetettu, vai onko lainkaan. Puomille meidän täytyy ruveta rakentamaan 2on2offia, mutta Seppo lupasi mulle ettei se ole tuon koiran kanssa iso homma :D Tykkään tehdä Rallin kanssa ihan hirveästi ja pääsimmekin JATin järjestämään valmennusryhmään joka kestää kevääseen saakka. Innolla odotan muutaman viikon päässä olevia ensimmäisiä valmennusryhmän trenejä. Ja koska olen tyhmänrohkea ilmoitin meidät ensi viikonlopulle JATin agikisoihin, kolmelle agiradalle ja yhdelle hyppikselle. Viikonloppuna juoksen siis seitsemän rataa. Oon hengästynyt jo pelkästä ajatuksesta. Rallin kanssa tosin tavoitteena on nyt vaan pitää hyvä fiilis yllä ja saada pieniä onnistumisia. Mitään nollaratoja taikka oikeastaan edes tuloksia ei voi tässä vaiheessa meidän yhteistä agitaivalta olettaa. Lähdetään siis pitämään hauskaa. 

Tässä vielä Tiinan kuvaamat videot Sepon koulutuksesta. Videot on pitkiä ja niihin on sisällytetty kaikki mitä tehtiin. Tuhannet kiitokset Tiina.

Ensimmäinen osa  http://youtu.be/ZVAOmbGkhzA


(Ralli löytyy nyt myös muut koirat otsakkeen alta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti