sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Laukaan agikisat

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita. No ei, vain agikisat. 

Olin ilmoittanut meidät kolmelle radalle, yhdelle hyppyradalle ja kahdelle agiradalle. Tuomarina toimi Minna Räsänen. A-rata oli agirata ja se meni ihan mukavasti. Omaan ohjaamiseen en toki ole vieläkään tyytyväinen, kaikenmoista kummallista sijaistoimintaa siellä harjoitetaan. Kädet vispaa joka suuntaan ja ohjaus on tosi sekavan näköistä. Ja mistä mä olen tollaisen kummallisen juoksutyylin keksinyt ??
A-radalta siis vitonen kepeiltä, muuten puhdas rata. Kepit nyt on takunneet jo jonkin aikaa, välillä ne menee treeneissä aivan loistavasti ja välillä tosi surkeasti. Lissulla ei ole pääkopassa jostain syystä ideaa siitä miten sinne kepeille mennään sisään. Se pongaa aina sen kakkosvälin, varsinkin jos tullaan yhtään vinossa kulmassa. Ja nyt on välillä ilmennyt sitäkin että se tulee uloskin ennenaikojaan. Taitaa olla aika laittaa alkuun ja loppuun verkot takaisin ja vahvistaa kepeille tuloa. 
Tässä video siitä A-radasta. 5 ratavirhettä ja aikaa jäi n. -1,6 s alle ihanneajan. Sijoitus oli toinen velipoika Jimin ollessa A-radan voittaja! Jimille sama keppivirhe, mutta aika oli parempi kuin Lissulla.


B-rata oli sitten hyppyrata ja se olikin yhtä kaaosta. Videolla sekin olisi mutta enpä taida jaksaa laittaa nettiin, niin hanurista se oli. Koira bongasi heti parin ekan esteen jälkeen jostain syystä kauimmaisen putken ja syöksyi sinne josta sitten tuli HYL. Ajattelin vielä silloin että jatkan nyt radan kuitenkin kisanomaisesti loppuun. Lissupa päätti toisin :D Lissu pongasi radalta oikeastaan vain kaikki putket ja putkien saattelemana lähdimme sitten radalta pois. No ainakin koiralla oli hauskaa eikä siinä itsekään oikeastaan voinut muuta kuin nauraa! Vaikka näin jälkikäteen harmittaa, että annoin sen rallatella siellä. olisi pitänyt ottaa koira haltuun ja viedä pois kentältä. Toivotaan ettei tosta nyt jää sellasta kuvaa sille, että radalla saa sikailla. 
C-rata oli sitten taas agirata. Se alkoi mukavasti, mutta kepeille menossa tuli taas kielto (oiskohan koira mennyt taas tokaan väliin). jostain syystä mulla hajos sitten sen jälkeen pakka ihan totaalisesti ja virheitä tuli enemmänkin ja HYL siitä että Lissu pujotteli kepit väärään suuntaan. Tästäkin olis video, mutta katsotaan jaksanko sitäkään laittaa näytille.

No jos ei muuta niin ainakin saatiin harjoitusta ja nyt tietää mitä pitää treenata eniten. Pitkiä ratoja, niin että itsellä pysyy pää kasassa ja osaa ohjata loppuun asti kunnolla. Mulle tulee helposti sellanen luovuttamisen tunne se ensimmäinen virhe tulee. Pitäisi osata ohjata kunnialla läpi koko rata, virheistä huolimatta. Myöskin kepit otetaan nyt tarkempaan syyniin ja tehdään niistä varmat. Päätin että ennenkuin kepit ei mene kunnialla niin kisoihin ei ole asiaa. Treenataan niitä sitten vaikka koko syksy jos on pakko. Epiksiin voi mennä sitten katsomaan välillä, että mikä on tilanne.

Tässä parit kuvat vielä Lissusta (kolme alimmaista on ottanut Katja Patrikainen).

Palkintopilkut Lissu ja Jimi <3 br="br">
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti