tiistai 4. syyskuuta 2012

JATin kisat

Sunnuntaina juostiin Lissun kanssa kaksi agirataa. Kummaltakin hyllytettiin aika lahjakkaasti.

Aamu meni ihan penkin alle, väsymys oli jotain aivan kamalaa eikä sängystä meinannut päästä ylös. Ja kuinka ollakkaan, kiirehän sitä sitten tuli. Olin juuri ja juuri puolta tuntia ennen hallilla ja eikun hakemaan tuomarin allekirjoitusta kisakirjaan. Jouduin siis ostamaan uuden, koska en vaan kertakaikkiaan löytänyt meidän kisakirjaa mistään. Pengoin varmaan koko kämpän ylösalaisin eikä sitä vaan löytynyt. Sitten äkkiä lämmittelemään koiraa ja kas, olikin jo rataantutustuminen. Tutustuessa kuviot oli ihan selkeät, radalle päästyä mut valtasi ihan hirveä jännitys enkä tiennyt yhtään mitä tein. Jotenkin se eka rata meni kuin jossain sumussa. Näin jälkeenpäin tuntuu, että juoksin vaan, enkä tajunnut edes käskyttää koiraa. Sieltä ekalta tuli siis ainakin puomin ylösmenolta vitonen, kepeiltä kielto...sitä en edes muista, että mistä hyl tuli. Oli meillä sitten aika näyttävä lentokeinukin, mikä oli aika yllättävää kun Lissu menee sen aina aika varovasti. Kontakteissa oli muutenkin sanomista.
Toinen rata menikin sitten mielestäni tosi kivasti, lukuunottamatta sitä yhtä väärää hyppyä. Keinulta olisi pitänyt kääntyä n. 90 asteen kulmassa putkelle. Keinua kohti suorassa linjassa oli hyppy ja senhän se Lissu sitten päätti suorittaa, mikä oli kyllä ihan mun oma vika. Olin rintamasuunta liikaa hypylle kun ois pitänyt antaa koiralle selvät ohjeet etenemissuunnasta. Loppurata taidettiinkin sitten mennä puhtaasti ja oi oi mitkä kontaktit! Vauhtiakin oli paljon. On tainnut koira saada varmuutta radalle kun nykyisin pinkoo siellä oikein kunnolla.

Ensi viikon lauantaina kisataan sitten vihtavuoressa LAUKAn kisoissa. Kolme starttia olisi juostavana. Voi olla että se kolmas on Lissulle jo liikaa, mutta katsotaan miten menee. Innolla ainakin mennään.

Tänään olisi sitten Muuramessa möllikisat, mutta saa nyt nähdä lähdetäänkö. Se on ulkokenttä enkä tiedä onko mulla luottoa tohon koiraan avoimella kentällä.


Ainiin, ja olihan meillä muutakin juttua, Lissu on ruvennut rapsuttelemaan itseään (etenkin suupielistä ja kainaloista), turkki on huonossa kunnossa ja hiivaa näyttäs taas olevan tassuissa. Nyt lähti kyllä ruoka vaihtoon. J&V vaihtuu James Wellbelovediin. Ja jos sais joskus sen pakastimen johonkin mahtumaan niin sais raakaruokaakin pakkaseen.

Saku on nyt syönyt sitä Hill'sin U/D ruokaa ja poika on oikein hyvässä kunnossa. Eturauhasen kontrolliultraan ei olla vielä päästy kun raha-asiat menee sen verta huonosti. Ehkäpä ens kuussa olisi mahollista se viedä. Pissanäytekin pitäisi sinne eläinlääkäriin viedä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti