torstai 19. helmikuuta 2015

Oppia ikä kaikki

Viikonloppu oli koulutusasiaa täynnä ja saatiinkin kyllä hyviä oppeja.

Lauantaina oltiin Haukkuvaarassa Piinan kanssa Huotarin Oilin valvovien silmien alla. Olin ottanut treenin aiheeksi vireen. Itsestä kun on tuntunut että sen vire ei ole riittävä. Piina on teknisesti taitava, mutta tekemisestä on puuttunut se voima. Oili kyllä tyrmäsi mun ajatteluni matalasta vireestä täysin. TOKOon sen vire on kuulemma todella hyvä. Ja PK puolellekin tarvittava voima sieltä varmasti vielä löytyy. Oili näki meidän ongelmana ehkä enemmänkin palkan kiinnostavuuden. Piina ei tavoittele palkkaa tosissaan ja olen ehkä antanut sille sen liian helpolla. Tehtiin siis kilpajuoksua palkalle joka on meillä siis lelu. Ensin Oili piti Piinan pannasta kiinni ja itse heitin pallon pitkälle. Kävelin itse puoleen väliin matkaa ja hetsattiin hieman Piinaa palkalle. Sitten vapautus ja kilpajuoksua palkalle niin että itse ehdin ensin. Leikin itse pallolla enkä saanut tarjota sitä koiralle. Piina olikin tosi kiinnostunut pallosta kun ei itse saanut sitä. Muutama tällainen toisto ja sitten pidin itse pannasta ja vapautin niin että lähdettiin samaan aikaan ja jos koira ehti palkalle ennen mua niin se sai voittaa sen, mutta jos ehdin itse ennen koiraa niin leikin taas itse. Piinasta kyllä huomasikin jo tuon treenin aikana että sen kiinnostus ja palkkaa kohtaan kasvoi ja se lähti sinneaiba vain vauhdikkaammin. Nyt tehään tätä samaa itsekseenkin ja tehtävänä ois myös löytää Piinalle superkiva lelu. Katotaan oisko KE-HUuista mihinkään :)
Treenattiin myös paikallaoloja maassa, istuen ja seisten. Koiralle käsky, kierros koiran ympäri ja vapautus palkalle jos koira kesti. Näitä siis myös lisää ja paljon häiriötä. 

Sunnuntaina oli myös vuorossa koulutus, tällä kertaa agilityä. Haukkuvaarassa tämäkin ja Vitikaisen Tiian opissa. Treenattiin vaikeampia juttuja kun mitä ollaan aiemmin treenattu. Merkkaukseen tuleminen ja pakkovalssi oli ihan uusia juttuja Piinan kanssa. Mielestäni penne suoriutui hommistaan hyvin ja saikin kehuja siitä kuinka näppärästi kääntyy ja ponnistaa hypylle. Tässäkin tuli esille lelun merkitys, eli sitä superkivaa lelua tarvittaisiin tähänkin. Namipalkkaa sen kanssa on vähän huono käyttää kun jää kyttäämään käsiä vaikka luopumista ollaan kyllä treenattu. En tiiä sitten pitäisikö kokeilla namitargettia. 

Tässä videota agitreenilöistä linkin muodossa, kun puhelimella en saa liitettyä suoraa videota. 

Ollaan myös treenattu nyt Haukkuvaarassa nuorten koirien tokon valmennusryhmässä. Paljon on tehty paikkamakuun häiriötreeniä, perusasentotreeniä häiriössä ja luoksetuloja. Hyvin ollaan edistytty ja ehkä me toukokuussa uskalletaan jo aloluokan kokeeseen ilmoittautua. 
Agissa aloitetaan ens viikolla ihan huippukivassa junnukoirien ryhmässä JATilla. 


Oon ollu ite kauheessa flunssassa viikon verran, onneks on sohvalla seuraa :D 1 kommentti:

  1. Lissu on sen näkönen,että höh vaan Piina on päässy treenaamaan :D :D

    VastaaPoista