tiistai 10. helmikuuta 2015

Uusi treeni-ja kisavuosi!

Nyt elellään jo reippaasti helmikuun puolta, mutta koska oon niin totaalisen saamaton, en oo jaksanut kirjoitella blogia. Se ei toki tarkoita sitä, että mitään ei olis tehty.

Ihan ekaksi voisin vähän kerrata mitä viime vuonna tehtiin. En muista oliko meillä viime vuodelle Lissun kanssa jotain tavoitteita, enkä nyt jaksa kaivaakaan niitä mistään. Lissuhan kävi alkuvuodesta muutamat agikisat ja sit saikkuiltiinkin ihan  kunnolla, kun SI nivel oli niin jäkissä että sen auki saamiseen meni muutama kuukausi. Jumitus näkyi ontumisena ja paikkamakuut ei onnistuneet, koska tuntuivat koirasta ikävältä. Kesällä ei kisattu laisinkaan, tai oikeastaan seuraavat agikisat olivatkin vasta marraskuussa, joista sitten napsahtikin 2.sija ja toinen 2-luokan LUVA. Jos oikein muistan niin yhtenä viime vuoden tavoitteena oli nousu kolmosluokkaan. No, se nyt ei toteutunut, eikä tolla kisamäärällä mikään ihme olekaan. Kontaktit takkuili treenatessa pahasti ja A esteestä on tullut nyt vähän sellainen ikävä mörkö.
Tokossa on menty eteenpäin ja oikeastaan kaikki muu on jo reilassa, mutta seuraamisessa on tullut esiin nyt pientä edistämistä ja seuraamisen pysähdyksissä vinot perusasennot.

No Piinan tulohan oli viime vuoden yksi isoimmista asioista. Kesä ja syksy menikin ihmetellessä pientä mustavalkoista palleroa. Treeni-into vaan lisääntyi tuon bc paholaisen saapuessa ja Piina onkin osoittautunut aivan mielettömän hienoksi harrastuskaveriksi.

Sakun poismeno oli myöskin yksi viime vuoden suurimmista asioista, ikävistä sellaisista. Ikävä on edelleen ihan valtava ja usein ajattelenm, että teinkö sittenkään oikean päätöksen. Olisiko pitänyt vielä yrittää? Olisiko se kannattanut leikata? Oloa ei helpota yhtään se, että tiedän sen olevan nyt kivuton.

Tämän vuoden tavoitteisiin voisi Lissulle laittaa nyt sen tokokisauran korkkaamisen ja ennen sääntöjen muuttumista TK1 koularin. sitten voidaankin siirtyä RallyTokoon, vai riittäisikö mielenkiinto avoon? Agilityssä nousu sinne kolmosiin ja paineeton suorittaminen.

Piinalle tavoitteena on tälle vuodelle käydä hakee ykköstulokset alosta ja avosta sekä suorittaa BH. Agilityn kisaikäkin tulisi tänä vuonna vielä täyteen, mutta sen kanssa ei kiirehditä. Haluan tehdä pohjatyöt kunnolla, ja agia ollaankin treenattu tosi paljon vähemmän kuin tokoa. Muutamassa näyttelyssäkin varmasti käydään. Hakua jatketaan heti kun lumet sulaa.

Lainakoira Rallin kanssa jatketaan treenejä ja toivottavasti kisoista rupeaisi nolliakin tulemaan.

Viikonloppuna on tiedossa Piinan kanssa lauantaina Oili Huotarin tokokoulutus ja sunnuntaina Tiia Vitikaisen agikoulutus. Kirjoittelen niistä sitten omat juttunsa ja toivottavasti saan videollekin jotain.
 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Meillä oli tammikuussa SL agipäivä tällä Jyväskylässä Haukkuvaarassa. Janika koulutti meille agia ja osalle myös tokoa. Karoliina Savolainen oli ottamassa koirista kuvia siellä ja otokset oli todella hienoja. Tässä muutama kuva Piinasta ja Rallista.


Kimppalenkillä. Vas. Liinu, Ira, Bolt, Ross, Lumi, Pingu, Santtu, Fox, Piina ja Wuki.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ollaan käyty myös ahkerasti lenkillä Karon ja bc neitokaisten Ilmin ja Milan kanssa, sekä Riikan ja bc uros Pyryn kanssa.


Ollaan lenkkeilty myös Annen ja Santun kanssa

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Käväistiin Karon ja Riikan kanssa tammikuun alkupuolella Lahdessa ryhmänäyttelyssä. Esitin Pyryn ja tulos oli oikein kiva PU2 kera varasertin. Ilmi ja Piina kisasivat junnuluokassa (niinkuin myös Piinan siskot Pingu ja Fox). Ilmi voitti luokan erinomaisella ja sai SA.n. Piina sai EH.n ja arvostelu oli tällainen: 

"Sievä kokonaisuus. Erinom. sukup.leima. Täyteläinen pään kiila.
Kauniit tummat silmät. Keskipitkä kaula. 
Saisi olla voimakkaammin kulmautunut edestä. Hieman jyrkkä lantio.
Saisi olla hieman pitkälinjaisempi. Hyvä karvan laatu. 
Parempi seistessä kuin liikkeessä. Kauniisti edukseen esitetty.
Toivottavasti kasvaa vielä."

Pyry (Pikkupaimen Joe The Black)

Pyry

PiinaEi kommentteja:

Lähetä kommentti