keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Agsaamista ja muuttopuuhia

Meillä on muutto menossa ja tälläkin hetkellä pitäisi pakkailla. No täällä mä istun kirjoittamassa blogiin. Tylsää tuo muuttaminen! Ja saan siitä vielä kauhean stressinkin vielä kaupanpälle. Kun olisi enemmän rahaa, voisi palkata muuttofirman tekemään tämän meidän puolesta. Mutta tässä tilanteessa, ei auta muu kuin ite roudata tavarat. No, onneksi se on sitten ensi viikolla ohi ja pääsee uuteen ihanaan asuntoon ja uusille kivoille lenkkipoluille. Hallille on sitten lyhyempi matka ja koirallisia ystäviäkin asuu paljon lähempänä.

No, mitäs sitten? Agilityä tietty! Sunnuntaina käytiin Lissun kanssa Katja Ojansivun agilityvalmennuksessa JATin hallilla. Oli oikein kiva ja hyödyllinen koulutus. Vaikka itse koulutuksessa kaikki ei mennyt aivan putkeen, saatiin siitä kuitenkin paljon irti. Treenin alle pitäisi ottaa ainakin irtoaminen, takanaleikkaukset, keppikulmat ja oikea aikainen palkkaaminen. Tuo irtoaminen on hassu juttu, Lissuhan meinaan on ollut tosi hyvä irtoamaan putkiin ja eteen, mutta jostain syystä nyt on tullut takapakkia. Olen luultavasti taas palkkaillut sitä liikaa nameilla kädestä, vaikka se piti jättää kokonaan pois. Takanaleikkaukset on olleet meillä tosi hyvin hallussa vielä mölliryhmässsä, mutta sitten niitä ei ollakkaan harjoiteltu ja nyt se vasta vaikeaa onkin. Keppikulmat nyt on olleet vaikeita koko ajan, koska en ole niitä Lissulla teettänyt. Nyt täytyy laittaa ohjurit alkuun ja ruveta hinkkaamaan niitä. Koira kuitenkin muuten osaa kepit tosi taitavasti. Oikea aikainen palkkaaminen...niin siinäpä vasta pulma. Lelulla se yleensä onnistuu tosi hyvin. Sitten on tää kädestä namilla palkkaaminen, ehkäpä mun pitäisi jättää se ihan kokonaan pois, niin palkkauksen kanssakaan ei olisi niin suurta ongelmaa. Namialusta takaisin käyttöön, en kyllä edes tiedä miksi olen siitä aikanaan luopunut. Se tosin tarkoittaa sitä, että ainakin alkuun meillä pitää olla joku namialustan vartija.
Maanantaina oltiin JATpailuissa, eli JATin järjestämissä agilityn möllikisoissa. Itse pääsin tuoamrin tehtäviin ensimmäistä kertaa, ja jännitys oli aika huikeaa. Sanoisin kuitenkin, että suoriuduin tehtävästä ihan kiitettävästi.
Lissun kanssa kisattiin sitten 1-luokan rata ja sen uusinta. Ihan vituralleenhan se meni. Ihan saa ihmetellä, miten tuollaisella ohjauksella on päätynyt nousemaan 2-luokkaan.
No tässä videot analysoitavaksi.

Eka rata:


 ja sen uusinta:


En oikein tiedä mitä ajattelin tuossa ekan radan kakkosesteellä. Miksi otin koiran pakkovalssilla kun tiesin että en saa käännettyä koiraa tarpeeksi jyrkästi kolmoselle vaan se tekee siinä ison kaaren. Sitten muurin jälkeinen takaakierto tökki pahasti. Tai siis unohdin lähettää koiran takaakiertoon ja kuvittelin vain että kyllä se menee. No Lissu tuli esteiden välistä. itseään tässäkin saa vain syyttää. Huonoa ohjausta!

Sitten uusinta rata, kamalaa katsottavaa sekin. Mun piti tehdä valssi kakkosen ja kolmosen välille, mutta se jäi johonkin. Sitten tuli kiire ja Lissu ei tajunnut mun kummallista ja epäselvää yritystä ohjata se renkaalle. Siitä menikin ihan hyvin taas muurin jälkeiselle takaakierrolle. Mun ois pitäny olla nopeempi ja selvempi, joten taas tuli kiire putkelle. Johon jouduin sitten tekemään huonon takaleikkauksen, Lissu oli epävarma putkeen menosta, mutta meni kuitenkin. Loppu olikin ihan ok.

Loppuun vielä parit kuvat sunnuntai aamun lenkiltä. Hain Ainon ja Edin meille lenkkiseuraksi kun oli niin heino ilma. Loput lenkkikuvat löytyvät galleriasta.

Aino

maailman söpöin bordercollie

Välillä se parhaankin kaverin mitta täyttyy

parhaat kaverit

iso ego

Auringon häikäisemät ystävykset

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa

Lentävä kääkkä

Auringonpaiste häikäisee

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti