keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Agikoulutuksessa ja viikkotreeniä

Käytiin Piinan kanssa Lotta Vuorelan agikoulutuksessa. Alunperin mun piti mennä Rallin kanssa, mutta suunnitelmiin tuli muutoksia. 
Koulutus oli aivan älyttömän hyvä. Lotta osasi jotenkin selittää asiat näinkin tyhmälle tarpeeksi yksinkertaisesti ja oli mukavan kannustava. 

Tässä ratapiirros.

Tehtiin aluksi vain pätkää 1-3. Meinasin itse olla liian hätäinen pakkovalssin kanssa ja Piina sujahtikin pari kertaa väärältä puolelta estettä. Muutaman toiston jälkeen tääkin sujui ihan kivasti. 
Seuraava treenattava kohta oli välistäveto, eli esteet 8-11. Tässä oli aluksi vähän haastetta ja sain olla tarkka omasta ohjauksesta. Kympille ohjaaminen reistaili useammankin kerran ja penne rupesikin vähän väsähtämään. Muutama kunnollinen onnistunut ohjaus ja tauolle.
Seuraavassa setissä otettiin sitten uudestaan 8-11 muutaman kerran ja lisättiin siihen vielä putki 7. Hienosti meni. Sitten esteet 15-20. Olin oikein yllättynyt millä draivilla ja vireellä Piina teki. Itse jäinkin vähän ihmettelemään sen menoa ja olin parissa kohtaa myöhässä esteillä 18 ja 19. Lotta tsemppasi vaan luottamaan koiraan ja liikkumaan rohkeammin. Hyvin meni ja aivan mielettömän kivan fiiliksen kanssa sai lähteä kotiin. Lotan koulutukseen mennään ehdottomasti uudestaankin kun vaan mahdollisuus tulee.

Sitten viikkotreeneihin. Ollaan pari kertaa käyty Lauran kanssa itsenäisesti hallilla treenaamassa keppejä ja kontaktijuttuja. Keinun päähän juoksutusta, puomin ja A.n 2on2offia. Kepit aloitettiin tuplaohjureilla, mutta eilen ekaa kertaa kokeilin yhdillä ohjureilla. Hienostihan se meni. Piina hakeutuu kivasti matalaksi pujotellessaan ja on kyllä tajunnut homman ihan hirveen nopeasti. Nyt on takana siis 4 tai viidet keppitreenit ja kaikilla kerroilla toistoja on ollut n. 4 kpl. Piina on saanut itse tarjota ja parin hihnassa pitämisen jälkeen se älysi homman hirveän näppärästi. On kiva huomata kuinka nopeasti se hoksaa asiat kun saa vaan itse miettiä mitä tekee. Kyllä taitaa mun tulevatkin koirat opetella asiat tarjoamisen kautta. Puikkatreenistä on videomateriaaliakin, mutta ne on nyt Lauran videokameralla joten laittelen niitä sitten joskus myöhemmin.

Eilen treenattiin taas valssijuttuja. Siitä löytyy pientä videopätkääkin. Hienosti pentunen kehittyy ja vauhtia rupee löytymään jo ihan kivasti. Täytyisi varmaan noita rimoja kokeilla välillä nostaakin ettei mene vain kaahaamiseksi. Mutta kyselen tästä vielä koutsin mielipidettä. Ainakin hyppytekniikkatreenissä nostetaan välillä korkeammaksikin. 

Video ja vähän analyysia.

Saan kyllä vähän katsoa omaa liikkumistani. Mihin jalat osoittaa ja kuinka huolimattomasti ohjaan. Välillä tulee vähän roiskittua ja lähdettyä tilanteista liian nopeasti pois. 
Tässähän nyt on vaan ne onnistuneet pätkät, mutta kolmos hypylle tuli muutama kielto koska hätäilin liikaa. Ja kutos hyppy tultiin muutama kerta ohi, kun en muistanut pitää katsetta koirassa. Tietenkään Piinan estehakuisuus ei välttämättä ole vielä sitä tasoa että se löytäisi kaikki esteet, mutta tuo nyt olisi pitänyt äkätä, joten omaan piikkiin menee. 
Koutsi Elinalta tuli sähköpostin välityksellä sellaista kommenttia, että palkan pitää tulla monipuolisemmin, ei aina putken jälkeen. Ja pitäisi ruveta merkkaamaan valssi jo kauempaa, koiran olisi hyvä oppia hakemaan se vähän kauempaakin. Näin matalilla rimoilla se on ok asemoitua noin lähelle estettä, mutta kun rimat nousee homma ei enään toimikkaan. Täytyy nää asiat nyt muistaa. 

Tässä vielä yksi putkiinlähetysvideo alkuviikosta. Piti tehdä sylkkäri tuohon yhteen kohtaan, mutta nähtävästi aivot ei toimineet haluamallani tavalla.Lissu on treenannut kontakteja ja toivottavasti sunnuntain kisoissa näkyy jo treenin tuloksiakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti