maanantai 6. lokakuuta 2014

Kisafiilis

Viikonlopun agikisat on nyt siis takanapäin ja fiilis on se sana mitä lähdettiin viikonlopulta hakemaan. Lissun kanssa tavoitteena oli rytmityksen löytäminen ja kontaktien toimiminen. No kumpikaan ei oikein onnistunut. Lauantain kummaltakin agiradalta lähdettiin A esteen jälkeen kävellen radalta. Ekalla radalla A oli toinen este, joten hyllytettiin sitten siihen. Harmittaa tosin etten karjaissut koiraa paikoilleen sen jälkeen vaan se pääsi palkkaamaan itsensä pituuden kautta putkeen. Joten vaikea sanoa ymmärtikö se keskeytyksen syyn, tuskin. Toisella radalla A oli toiseksi viimeinen este, ja kontakti ei pitänyt sielläkään. Huoh. No vitonen siinäkin oli jo alla, joten ei harmittanut niin paljoa lopettaa siihen. Sunnuntaina kisattiin vain yksi rata, koska hyppäriltä meillä on jo luva. Hirveellä kiireellä radalle, kun en tajunnut että sieltä oli välistä paljon koiria pois. Lähdössä nousi taas seisomaan, mutta pysyi kuitenkin paikallaan. Alku meni ihan jees, itse tosin olin aivan keinun edessä joten Lissu tuli sivusta, tuomari ei tästä kuitenkaan nostanut kättä. Vitonen tuli sitten kepeiltä, jossa itse ohjasin koiran yli. Täytyy noita takaaleikkauksia treenata, että ne saisi onnistumaan kisoissa. Puomilta sitten lähdettiinkin taas pois kun pilkku ei halunnut ottaa 2on2offia sinne. Radoissa ehkä näkyi sekin ettei olla treenattu oikeastaan koko kesänä. Kontaktit olivat kyllä superhuonot, paitsi keinulla jossa en vaadi siltä stoppia. Marraskuussa seuraavat kisat sitten, joten kontaktit otetaan nyt tehotreeniin. Onneksi on tulossa ainakin yhdet jatpailut joihin pääsee sitten testaamaan kontaktien kisakestävyyttä. 

Lissun lauantain toisen agiradan video: 


Ja sunnuntain video:Rallin kanssa kisattiin lauantaina kaksi hyvin lyhyttä hyllyrataa. Omien sekoilujen takia meni aika pannukakuksi. Ekalla radalla ralli tuli An sivusta alas ja itse uusin sen ja jatkoin rataa enkä muistanut oman jännityksen takia, että sen jälkeen olisi pitänyt poistua suorinta reittiä maaliin. Tuomari ei ehkä tykännyt kun videolta kuulee kuinka viheltää pilliin monta kertaa, mutta ohjaaja ei vaan kuule ja tajua :D Toiselta radalta tuli okserin rima alas ja Alta kielto kun Ralli tuli mun ja esteen välistä. Otin An uudestaan ja poistuin radalta. Olisin saanut jatkaa, koska koira ei suorittanut estettä ekalla kerralla, mutta mä taas sekoilin ja kuvittelin että en ois saanut uusia. Vähän tuli idiootti olo, jos ensimmäisen radan jälkeen nyt voi yhtään idiootimpi olo olla :D
Sunnuntain radat olikin sitten jo huomattavasti parempia. Oltiin ekalla radalla jo melkein samalla kartalla koko ajan. Sielläkin oli jotain tyhmiä omia virheitä ohjauksissa, mutta oli myös Rallin virheitä. Ralli lähti mun liikeradan perään ja tuli pituuden ohi. Videolta kun katsoo niin joo, olisin voinut kyllä selvemminkin ohjata sen sinne. Kepeille sille tuli kummallinen virhe, kun ei pongannut keppien ekaa väliä, harvinaista sillä kepit on kyllä yks Rallin vahvuuksista. Takaakierrolle sitten teinkin jonkun kummallisen huitaisun sokkarin sijaan, ja vieläpä kahdesti. Valssi toimikin sitten vähän paremmin ;) Sitten siellä tuli muutama muukin ohjauksellinen tyhmä moka. Tokalla radalla meillä oli Rallin kanssa jo paljon parempi flow ja meno tuntui hyvältä mutta myös näytti videoltakin katsottuna ihan hyvältä jo. Olin itse ajoissa ja sain koiran sinne minne pitikin. Kummankin kontaktin alastuloilta vitoset ja kaksi rimaa tippui. Tältä radalta ratavirheitä 20 ja aika -8,33. Kontaktivirheet johtuvat ihan siitä, ettei Ralli tiedä mitä sen siellä pitää tehdä ja näin ollen en siltä niitä voinut kisoissa vaatiakkaan. Nyt ruvetaan opettelemaan kontaktit sitten ihan alusta saakka uudestaan. Marraskuussa kisataan sitten ainakin hyppärillä. Mutta sunnuntaista mulle jäi itselleni tosi hyvä fiilis rallin radoista ja usko siihen, että onnistumisiakin varmasti vielä tulee.

Rallin sunnuntain eka rata :


Ja sunnuntaina toinen rata:


Viikonlopun radat olivat älyttömän kivoja ja tuntuivat koirille turvallisilta. Lauantaina 1 ja 2 luokalla tuomarina toimi Sari Mikkilä ja 3-luokalla Reetta Mäkelä. Sunnuntaina samat tuomarit, mutta Sari tuomaroi 1-ja 2 luokat, Reetta 3-luokan. Näiden tuomareiden radoille lähdetään ehdottomasti uudestaankin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti