perjantai 7. helmikuuta 2014

Kontaktitreeniä ja kuvia

Lissu pääsi maanantaina ekaa kertaa kennelyskän jälkeen agsailemaan. Aika kunnoton tuo koira kyllä on, kun ollaan koko kennelyskän ajan ja sen jälkeenkin vielä pari viikkoa oltu aika vähällä liikkumisella ettei tule jälkitauteja. Ja hyvin nopeastihan se pieni pilkku väsyi. 
Meillä oli siis maanantaina Vitikaisen Tiian agilityvalmennus Haukkuvaarassa ja teemana oli kontaktit. Tiian mielestä Lissulle kannattaisi ruveta tekemään A-esteelle juoksukontaktit, se on sen verran raskas koira kuitenkin ja tulee kontaktin loppuun ns. pystyasennossa. Kun esim. bortsut tulee aika matalana kontaktipinnoille, Lissu tulee niin pystyssä, että ranteet taipuu ja selkä on ihan mutkalla. Jos jatketaan 2on2offilla saattaapi mulla olla rikkinäinen koira hyvinkin pian. Laura ja Jimi sai samat suositukset kyseiselle esteelle ja ruvetaan nyt sitten yhdessä työstämään juoksukontakteja. 
Tiinan (Pipipäät) blogissa oli tosi hyvä kirjoitus liittyen Tiian antamiin neuvoihin kontakti asioissa. Kannattaa käydä lukemassa. 
Veera oli ihana ja kuvasi meidän kontaktityöskentelyä, ekalla videolla on hyvin vähäinen vire, siinä lähinnä näytettiin Tiialle millaiset meidän treenikontaktit on. Toisella videolla on jo vähän enemmän virettä ja vauhtia mutta valitettavasti videolle ei saatu ihan sitä virettä mikä kisoissa on, joten kontaktit oli tosi nätit. Kisoihin täytyy nyt ottaa tiukka linja ja jos Lissu tulee läpi niin ei muutakuin ulos radalta ilman että saa suorittaa yhtään estettä.

Käytiin myös viime perjantaina Karon ja bortsutyttöjen kanssa lenkillä Haukkiksessa ja sain ihan kivoja kuviakin sieltä räpsittyä. (Kuvat saa klikkaamalla suuremmaksi)Oltiin viikonloppu Parkanossa mun isäni luona ja sieltäkin tarttui linssiin parit kuvat. Omat koirat ei ollut mukana, mutta Oku ja porokoirat pääsivät malleiksi.

"jos en kato tota niin sitä ei oo olemassa"Ja lopuksi vielä kuvia maanantaina hanhiperän lenkiltä.
5 kommenttia:

 1. Antoiko Tiia ohjeita millä tavalla alkaa An juoksukontakteja treenaamaan tai onko sulla omaa ajatusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli puhetta siitä kehikosta millä Virtasen Tanja tekee Mesen kanssa. Tai sitten ois vaihtoehtona matto. Mutta mä päädyin nyt siihen kehikkoon, katotaan miten sen häivyttäminen sitten käy

   Poista
  2. Myös Hekan kanssa ollaan luopumassa A:n pysäytyskontakteista ja Tiian kanssa käytiin pitkät ja perusteelliset puhelinkeskustelut millä menetelmällä lähdetään opettamaan ja mistä lähdetään liikkeelle. Päädyttiin juurikin tuohon boxiin (kehikkoon) eli Sandersin menetelmään. Hekan kanssa ollaan nyt siinä pisteessä, että Heka juoksee suoraan ja samantien pois eli se tekee ns.loikan suoraan boxiin ja vahvistetaan keskelle osuvaa, alas painuvaa, ponnistavaa laukkaa.

   Poista
 2. Mä oon samaa miettiny Jalille, että se A:n alasmenolle jääminen on kyllä isolle koiralle aika haastava kropalle. Ja jos Lissu on raskas niin mitähän Jali on :D Juoksukontaktit tuntuu vaan niin vaikeilta. Pienen koiran kans vois toimiakin tämmöset "mennään vaan, eiköhän se satu osumaan kontaktille oikein", iso koira loikkaa niin helposti siitä kontaktilta yli, että ei voi mennä vaan tuurilla vaan se juoksukontakti pitäis oikeesti rakentaa kunnolla. Olitko sä siellä juoksukontakti seminaarissa kuuntelemassa?

  Toi uus blogin banneri on muuten tosi kiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ollu seminaarissa vaikka piti kyllä mennä. Ajattelin ilmoittautua seuraavalle jos ajankohta vaan passaa. Mätön Laura (kommentti yllä) oli siellä. Jos sulla on siitä kysymyksiä niin Laura voi varmaan vastailla.

   Poista