maanantai 20. tammikuuta 2014

Piiitkä päivitysväli

Terve taas. Vähän on venähtänyt taas päivitysväli. Osaksi syy on kyllä ollut bloggerin, se on vaan temppuillut ja sitten oon luovuttanut ja päättänyt että kirjoitan joskus myöhemmin. 
No, mutta mitäs tässä on nyt sitten tapahtunut..? Marraskuussa käytiin kotinäyttelyssä ja kisattiin agissa..
Joulukuussa kisattiin taas agissa. Tammikuussa onkin sitten sairastettu kennelyskää ja pyörähdetty näyttelyissä. 

Mutta aloitetaan nyt vaikka sitten näistä näyttelykuulumisista
.Marraskuussa käytiin Jyväskylän Kansainvälisessä näyttelyssä: Lauantaina oli dalmikset ja tuomarina meillä oli Carlos Fernandez Renau, Espanjasta. Olin ilmoittanut Sakun ja kehään pääsin myös Douglaksen kanssa, kun Niina oli estynyt pääsemästä paikalle. Daksu oli valioluokan 2 saaden SA.n. Daksun jälkeen olikin sitten Sakun vuoro ja oli oikein ihana päästä taas herran kanssa kehään. Saku oli reippaalla ja iloisella tuulella. Nykyään sen kanssa on niin kiva käydä näyttelyissä kun sen tykkää siitä. Saku oli ainoa veteraaniuros ja se voitti luokkansa ja oli lopulta VSP veteraani. Päivä oli kaikenkaikkiaan kiva, näki tuttuja ja kauniita koiria.
Sunnuntaina olikin sitten Kaapon vuoro. Eli päivä meni bordercolliekehän laidalla ja pentukuumeen senkun kasvaessa siinä sivussa. Urosten junioriluokkaan oli ilmoitettu 5 koiraa ja Kaapo arvosteltiin viimeisenä niistä. Mua vähän jännitti että kuinkakohan käy, kun Kaapo on vähän jännittänyt miehiä ja tuomarimme oli mies (Dan Ericsson Ruotsista). Kaapo kuitenkin käyttäytyi tosi hienosti ja antoi koplata itsensä läpi. Kaapo sai EH.n ja oli luokkansa neljäs, heti erinomaisten saaneiden urosten jälkeen. Tuomari tykkäsi siitä ihan hirveästi ja kävikin mulle sanomassa, että sen arvosana laski vain korkean hännän vuoksi. 

Kaapo liikkeessä korkean häntänsä kanssa

Kaapo

Tammikuun alussa käytiin Kaapon kanssa Kajaanissa asti, matkaseurana meillä oli Anne ja Santtu. Ilmoitettuja junnu-uroksia oli 6 kpl. Kaapo sai tuomariltamme Ligita Zakelta erinomainen ja sijoittui luokassaan toiseksi. Vautsi vau siis ! Arvostelu oli hyvä, mutta noottia tuli taas hieman korkeasta hännästä. Milläköhän sen saisi pysymään alhaalla...
Tammikuun aikana ehdittiin pyörähtää myös pentunäyttelyssä, jossa siis käytiin eilen. Olin ilmoittanut Mollan ja Eine ilmoitti Lilyn, mutta koska Lissu tartutti Mollaan kennelyskän niin lähdin sitten vain kahdestaan Lilyn kanssa. Lily pärjäsikin erittäin hienosti ja tuomarimme Tanya Ahlman-Stocmari teki siitä Rotunsa parhaan pennun. Ryhmässä (sama tuomari) Lily sijoittui vielä neljänneksi. Lilyn kanssa on kiva olla kehässä, vaikka se onkin vasta puoli vuotias se osaa esiintyä todella hyvin. Ihana typy kertakaikkiaan!
Lily RYP 4

VSP pentu Dalylove Key For Love & ROP pentu Marnellin Lily Of The Valley
Sitten jos siirtyisi agikuulumisiin..
Marraskuun viimeisenä päivänä kisattiin kotikisoissa. agiradalta napattiin vitonen ohjaajan tyhmän mokan vuoksi. Hyppikseltä sitten taas hyllytettiin. Joulukuun eka päivä kisat jatkuivat ja taas oltiin ilmoittauduttu kahdelle radalle. Agiradalta käytiin hakemassa 10 ja vähän yliaikaa, tulos oli 12,87. Hyppiksellä sitten onnistuttiinkin ja käytiin nappaamassa nolla voiton kera ja matkaan lähti myös ensimmäinen LUVA kakkosluokasta! On se kiva tunne joskus onnistuakin. 
Joulukuun lopussa käytiin kisaamassa Lahdessa ja kotiintuomisina sieltä 2 x HYL. Treenit jatkukoon siis.

Videolla Jyväskylän nollarata (elkää katsoko sitä kamalaa sokkaria alussa)Mitäs jatkossa sitten? No Lissu sai kennelyskän jota ollaan nyt paranneltu ja lauantaina oli ensimmäinen päivä jolloin en kuullut yhtäkään yskäisyä. Onneksi ainakaan vielä ei ole Saku yskinyt ja toivotaan että se nyt säästyisi taudilta. Eli ollaan nyt siis oltu treenailematta ja vielä ensi viikkokin huilaillaan agista. Tokoa varmaan käydään tekemässä jos pakkaset vähän helpottaa. Nyt ruvetaan taas kohottamaan kuntoa ja uintiaikoja olis varmaan syytä varailla. Tosin vielä viikko (ja varmaan seuraavankin alku) ollaan ns. karanteenissa ettei vain tartuteta muita koiria. 
Ilmoittauduin Lissun kanssa Haukkuvaaraan Vitikaisen Tiian agivalmennukseen, mutta nyt tuon yskän takia ei päästä tänään pidettävälle ensimmäiselle kerralle. Vielä seuraavallakaan kerralla ei taideta uskaltautua, mutta silloin saan jo toivottavasti lainakoira Rallin käyttööni. 
Helmikuussa on tulossa pari näyttelyä joista toiseen (Parkanon ryhmänäyttely) on ilmoitettu porkkis Venla. Myöhemmin Helmikuussa on sitten Jyväskylässä KV johon Saku on ilmoitettu veteraaniluokkaan, toivotaan että poika on sellaisessa kunnossa että se pääsee osallistumaan.

Seuraavan kerran lupaan kirjoittaa vähän Mollasta ja Okusta, mutta nyt täytyy taas rientää muihin hommiin.

1 kommentti: