perjantai 8. marraskuuta 2013

Tokokärpäsen purema

En ole oikeastaan ikinä tykännyt tokosta, paitsi nyt. Tokohan on oikeasti ihan kivaa ja on ilo huomata kuinka hyvä fiilis tulee kun saa yhteistyön koiran kanssa pelaamaan. Aloitettiin Lissun kanssa syyskuussa Jyvälän kansalaisopistossa kouluta koiraa: tottelevaisuuskoulutuksen alkeet, niminen kurssi. Mukavaa on ollut ja paljon ollaan opittu. Kurssi loppuu marraskuun loppupuolella joten kovin montaa kertaa ei ole enään jäljellä. Uskon kyllä, että tullaan Lissun kanssa jatkamaan tokon parissa. Toivotaan että päästäisiin keväällä johonkin jatkoryhmään tai BH-ryhmään. 
Tänään käytiin kuitenkin treenailemassa kaveriporukalla tokoa ja koimme onnistumisia.

Seuraaminen: Vähän oli nyt paikka hakusessa ja täyskäännöt ei oikein luonnistunut. En tiedä olenko nyt vähän jopa ahnehtinut liian pitkää seuraamispätkää. Pitää varmaan palata takaisin lyhyisiin pätkiin ja ottaa superpalkkaa (meillä superpalkka on Muschin raakalihapullat).

Perusasento: vihdoinkin Lissu on tajunnut perusasennon. Se tulee tosi nätisti ja todella harvoin joutuu enään muistuttamaan oikeasta paikasta. Takapään käyttö on kehittynyt tosi paljon.

Liikkeestä seisominen: rupeaa sujumaan kerta kerralta paremmin, mutta kaipaa aluksi vähän muistuttelua.

Liikkestä maahanmeno: Nyt ei ollut kyllä pilkku yhtään kartalla. Piti pari kertaa avustaa kädellä että tajusi. Lissu meinasi aluksi jäädä aina seisomaan. Mutta kyllä sitten tajusi homman ja pari hyvää toistoa takapalkalla saatiin aikaiseksi.

Hyppy: Kokeiltiin aluksi, josko tajuaisi jo ilman esteen takana olevaa kosketusalustaa, mutta ei. Kosketusalusta uudestaan käyttöön ja johan rupesi homma sujumaan. Pitäisi ruveta jo häivyttämään kosketusalustaa pikkuhiljaa.

Paikkamakuu: ensin paikkamakuu ekana hommana, yhdessä karjis Katlan ja eppe Edin kanssa. Pari kertaa nosti kyynärät maasta ja piti käskeä takaisin maahan. Oli Lissulle vaikea paikka, kun tehtiin ihan pyöräilytien varressa olevalla puistoalueella. Mutta on tätä häiriössä tekemistä ruvettava jo ottamaan enemmän. Kävin palkkaamassa välillä, kun makasi nätisti.
Toinen paikkamakuu sitten aussie Ruutin kanssa. Nyt niin että otettiin koirasta vain ihan pari askelta. Elli heitteli leluja ja huuteli putkeen, vapaa yms. Hienosti Lissu pysyi, palkkasin välillä tässäkin.

Tein myös vähän luoksetulon pysäytyksiä ja se rupeaa jo pikkuhiljaa ne hiffaamaan. Välillä pysähtyy käskystä kuin seinään, välillä taas aika hitaasti. Muuta ei sitten tehtykään tänään. Huomenna on sitten taas kurssin tokotreenit, katsotaan miten sitten menee. 
Täytyy joku kerta hallilla ollessa vaikka ottaa vähän videolle tokon tekemistä. Näkisi itsekin vähän että miltä se näyttää. 

Tällaista seuraaminen oli vuosi sitten keväällä3 kommenttia:

 1. TOKO on superkivaa sitkun se sujuu :D Meilläkin oli se kurssi ja siellä tuli tehtyä ja opittua paljon mutta nyt kotona en taas ole saanut aikaseksi! Agilityssä kun menee hallille niin tulee tehtyä just sitä agilityä. Kotona ei tuu tokoiltua. LAISKA MINÄ :D

  Olkaa lissun kanssa ahkerampia <3

  VastaaPoista
 2. Mekin ollaan innostuttu tokosta vasta nyt syksyllä ja se on ihan älyttömän hauskaa kun harjoitukset menee putkeen ja yhteistyö pelaa. Pitää vaan itseä aina välillä muistuttaa ettei anna sen mennä sellaiseksi totiseksi puurtamiseksi ettei kummallakaan ole kivaa.

  VastaaPoista
 3. Se on ehkä nimenomaan se yhteistyön sujuminen mikä saa äkkiä koukuttamaan tokoon, ei se muuten ois hauskaa :D Jos löyät jonku BH-kurssin/ryhmän niin vinkkaa sit mullekin :)

  VastaaPoista