maanantai 16. huhtikuuta 2012

Treeniä ja juoksun aloitusta

Viime viikolla käytiin Annen kanssa treenaamassa hallilla. Lissun kanssa treenasin kontakteja yksittäisinä esteinä, joskin alku oli aika hankalaa. Ei muistunut koiralle yhtään mieleen ja varasti aina palkalle. Parin muistuttelun jälkeen rupesi homma toimimaankin, tosin aina piti puuttua siihen että ne etutassut ulos sieltä kontaktilta. En tiiä käskytänkö sitä sitten niin voimakkaasti, että se jättää sitten kaikki jalat kontaktille. Mutta ei tolle koiralle auta kyllä hyssytelläkkään, kun sitten se ei kuuntele. Tehtiin myös keppejä, jotka on ruvennu menee nyt vähän reippaammin kun muistaa aina siirtää palkan keppien loppuun. Pitäis nyt ruveta vaan työstämään niitä entistä itsenäisemmiksi. Kasvattaa pikkuhiljaa mun ja koiran välimatkaa sen suorittaessa keppejä. Harjoiteltiin myös hieman takaakiertoja, jotka sujuu kyllä myös kerta kerralta paremmin. 

Torstaina oltiin hallilla ACEn agikurssilla. Kurssin piti Harri Katainen. Oli kyllä erinomainen koulutus ja ei me kuulema ihan toivottomia olla! Harrin mukaan pitäisi vaan työstää ohjaajan ja koiran suhdetta paremmaksi, ja siinähän Harri olikin ihan oikeassa. Mulla ja Lissulla on ne tietyt ongelmat ja meidän johtajuussuhde on yksi niistä suurimmista. 
Rata oli aika hankalan oloinen , eikä me Lissun kanssa suoritettukaan sitä kuin esteelle 11.
1-3 oli aluksi tosi hankala. Koira jäi istumaan ekan esteen taakse ja itse menin 3 kutsumaan, Lissuhan tuli heti suoraan mun luokse. Joten eikun treenaamaan kahta ekaa sitten. Hallilla on uusi musta pussi, joka tuntui olevan Lissulle aika paha paikka. Aluksi se jäi pussiin sisälle ja toisella kerralla tuli aika hitaasti. Kolmannella se sujui jo hyvin ja koira tajusi, että ei tää ookkaan mikään kumma juttu. Lopulta 1-3 sujui ekankin suunnitelman mukaan, tosin ohjaaja oli sitten 3-4 ihan hukassa. 4 ja 5 väliin olisi pitänyt leikata koiran eteen, mutta olin koko ajan myöhässä ja tästä syystä koira ohjautui aina väärään päähän putkea. 7-8 onnistui Lissulta todella mahtavasti, tästä me saatiin Harriltakin paljon kehuja. Opittiin myös uusia kuvioita kuten sylkkäri ja pakkovalssi, joita ei siis oltu koskaan aikaisemmin kokeiltu. Tässä lajissa on kyllä paljon opittavaa ja joskus kyllä tuntuu että se oma ohjaus ei kyllä ikinä parane. Tuntuu että koira kehittyy mutta itse junnaa paikallaan.  
Tässä ratapiirros:


Mulla on ehkä jokunen videopätkäkin tosta alusta esteiltä 1-4, täytyis vähän pätkiä ja muokkailla niitä, jospa sais tän viikon aikana aikaseksi ja tännekkin näkyville.
Odotan kyllä innolla seuraavaa ACEn koulutusta. 
Lissu tosin aloitti tänään juoksunsa, joten meille tulee nyt sitten vähän pidempi tauko. Vähän kyllä harmittaa kun keskiviikkona olisi ollut epikset ja olin ajatellut osallistua Lissun kanssa ykkösluokan hyppärille. No onneksi toukokuussa pitäisi olla uudet epikset.

Lauantaina oltiin Venlan kanssa Vaasassa näyttelyssä, tuloksena JUN ERI/1. SA jäi saamatta pehmeän selän vuoksi. Muuten koira sai kyllä todella hienon arvostelun. Seuraavaksi ollaan menossa sitten Venkulan kanssa Tampereelle KVnäyttelyyn ja tarkoitus olisi ilmoittaa se Viron voittajaan.

Tässä kuva Venlasta. Ikää siis tasan 1 vuosi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti