torstai 5. huhtikuuta 2012

Kuulumisia ja treenipohdintoja

Oon tässä miettinyt meidän treenaamista ja Lissun kehittymistä, etenkin agilityssä. Paljoa muutahan me ei olla nyt talven aikana harrastettu. Tänään treenasin aamusta parkkiksella noutoa, ja voi luoja se on kamalalla mallilla. Seuraamista otettiin vähäsen ja se on taas ihan kivalla mallilla, mutta sitä onkin tullut vahvistettua agitytreeneissä. Iski sellainen pieni into ruveta taas treenaamaan tottista, mutta yksin ei oikein ole edes mitään järkeä, kun ei näe kunnolla niitä omia virheitä. Olisi kiva löytää joku pieni porukka jonka kanssa treenata. Kokeilin sitten sisällä vähän liikkestä seisomista, ja ei sekään kyllä ole oikeen koiralla muistissa. Liikkestä maahanmeno onnistuu ihan mutkitta, mutta istuminenkin on sitten taas vähän hankalampaa. Paikkamakuu on varmaan ihan tuhoontuomittu, ainakin häiriössä. No se niistä tottelevaisuuspuolen pohdinnoista. Katsotaan saanko kerättyä treeni-innon itselleni.

Agilityssä on taas tapahtunut kehitystä. Kotaktit rupeaa menemään kerta kerralta paremmin ja kun muistaa itse olla jämäkkä niin eiköhän meistä ihan hyvä parivaljakko tule. Itse varmistelen liikaakin, täytyisi päästä eroon siitä jarruttelusta ja antaa koiran hakea itse esteet kerta se sen osaa. Jos saan perjantaina treeniseuraa Jattilaan niin täytyy ottaa videolle materiaalia. Tässä yksi video viime viikon treeneistä:


Aika kauheata säheltämistähän tuo mun ohjaaminen on. Kun sais noi kädet kuriin ja jalat nopeammaksi. Sekä vartaloavut kuntoon (niin eli kaikki kuntoon) niin sitten voisi toi homma toimiakin. 

Tän viikon treeneissä huomasin että mokaan kepeille tulon aina itse. Lissu hakee automaattisesti väärältä puolelta jos mä ohjaan sen kädellä kepeille. Kun taas pidin kädet visusti alhaalla ja annoin komennon "kepit, kepit" niin koira osasi ihan itse hakea kepit ja ihan oikein vieläpä. Joten turhaan oon siellä välissä sörkkimässä. Täytyis nyt ruveta vaikeampia kulmia harjoittelemaan. Tässä tän viikon ratatreeni piirroksena:Koko rata meni tosi kivasti. Eka suoritus oli puhdas, toinen menikin sitten ihan plörinäksi oman sekoilun myötä. Kolmas oli taas puhdas. 

On se Lissu vaan kiva harrastuskaveri tässä lajjissa!


Sitten niitä kuulumisia. 
Saku on ollut aika huonona. Se tuntuu olevan vähän jumissa tai sitten se on oikeasti kipeä. Se ulahtelee kun pitäisi mennä makuulle, tai kun pitäisi kävellä rappusia ja laskea päätä syödäkseen. Ruokakupin olen nyt nostanut korkeammalle ja lenkit on lyhennetty siten että se tekee tarpeensa ja takaisin sisälle. Säälittää katsoa sitä tuollaisena. Se ei halua leikkiä Lissun kanssa, kävelee selkä köyryssä ja peitsaa ulkona. En ole nyt viikon sisään nähnyt sen ottavan kunnollisia raviaskelia laisinkaan. Eläinlääkärin sain sille vasta tiistaiksi, joten täytyy nyt siihen saakka mennä särkylääkkeen voimalla. 
Sain varattua Erika Hankalinin hieromaankin nuo kummatkin, aika olisi 3.5. mutta Sakun hierominen sitten jää jos tuo on jotain vakavaa. Toivotaan parasta!

Sitten, Venla on ilmoitettu 14.4. Vaasaan näyttelyyn, ja toukokuun alkupuolelle Tampereelle. Toivotaan että menestystä tulisi ja ensimmäinen sertikin osuisi kohdalle. 
Maanantaina olen luultavasti lähdössä Niinan kanssa Lappeenrantaan näyttelyyn, kiva päästä tapamaan muita dalmis-ihmisiä.

Loppuun vielä kuvapläjäys metsälenkiltä viime viikonlopulta. 

 Äiti ja joku hullu koira taustalla :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti