torstai 8. syyskuuta 2011

Agilityä ja parit näyttelyt

Joensuun näyttely on jo aika pitkällä takanapäin. Joensuussa yövyimme siis hotellissa ja Lissun juoksut saivat Sakun ihan pois tolaltaan. Herra oli laiha kuin mikä, kun ei suostunut syömään. No eipä sen puoleen, ei syönyt Lissukaan, niinkuin ei ikinä reissussa :/ Saku oli lauantaina eri/3 ja sai SA.n, Lissu taas eri/2 ilman SAta. Sunnuntaina Saku oli eri/3 ilman SAta ja Lissu EH. Että sellainen viikonloppu. 

Lissu on tokotellut tässä aika tiuhaan nyt ja huomattavaa edistystä on tapahtunut. Myös agia ollaan otettu. Käytiin tässä yksi päivä Lauran ja Jimin kanssa treenimässä ja saatiin jotain pätkiä videollekkin. Laittelen niitä sitten kun saan Lauralta ne omalle koneelle. Sakukin pääsi pitkän tauon jälkeen kokeilemaan agia. Hyvinhän se meni, vauihtia tolla jätkällä ainakin olisi. Siitä olisi aikoinaan voinut tulla hyväkin koira tuohon lajiin, mutta pallillisena sitä kiinnosti kuitenkin hajut aina enemmän. Jos leikkauttaminen olisi ollut mahdollista niin en tiedä oisko mulla jo yksi kisavalmis koira. No onneksi Lissusta on tulossa ihan lupaavakin tapaus. 
Lissun kanssa oltiin maanantaina ekan kerran jatko2 ryhmässä treenaamassa, ja se on meidän ryhmämme tästä etiä päinkin. Olin itse aika jännittynyt kun en tiennyt miten se reagoi uusiin koiriin, mutta tasan kerran sanoi räyh toiselle koiralle ja se oli siinä. Loppuaikana sitä ei kiinnostanut muut koirat enään laisinkaan. Olin ohjaajallemme Sinille sanonut jo että kontakteissa meillä on hankaluuksia Lissun huonon takapään käytön takia (heittää pyllyn aina pois kontaktipinnalta). Mutta tällä kertaa se meni kuin oppikirjasta. Lissu teki kontaktit erittäin hienosti, vaikkakaan ei kestä kovinkaan hyvin sitä että mä lähden liikkumaan kauemmas. Nyt vaan reenitään sitten sitä että koira pysyy kontaktilla vaikka mä olisin ties missä, pikkuhiljaa matkaa pidentäen. Kepit päätettiin toisen ohjaajan Jennyn kanssa aloittaa ihan alusta. Lissu kun on oppinut ne käsiohjauksella, ruvetaan tekemään töitä että siitä tulisi itsenäisempi. Se kun on muutenkin niin kiinni mussa ja irtoaa aika heikosti, niin ajateltiin että näin on parempi. Hyvin se loppujen lopuksi osasi jo itse hakea keppejä. Mennään ensin ihan vaan neljällä kepillä ja ohjureilla (päällekäiset ohjurit aluksi, koska koira hyppii yli tai tulee ali). Verkkoja en itse halunnut kun niistä on jo kerran eroon päästy, mutta saa nyt nähdä joudutaanko ottamaan ne lisäksi vielä. Tehtiin myös pieni rata joka näytti tältä:

Lissu teki hienosti radan. Irtosi putkeenkin oikein hienosti. Kummaltakin puolelta ohjattuna meni tosi kivasti. Ohjaaja vain välillä mokaili. Lissu on hyvin herkkä mun ohjaukselle ja tulkitsee pieniäkin eleitä nopeasti joten täytyy itse olla tarkkana miten ohjaa. Olen kuitenkin tosi tyytyväinen treeneihin :)

Nyt on luvassa sitten myös näyttelyitä. Lissu lähtee sunnuntaina Porvooseen. Sisarukset Lissu ja Hatti pääsee yhteismatkalle, kauhakakarat niinkuin Niina niitä luonnehti :D Lissu muuten täytti maanantaina 3-vuotta.
 Mun iso tyttö<3
2.10. menen esittämään Venla porokoiran lappalaiskoirien omaan näyttelyyn. Odotan jo todella innolla, kyseessä on Venlan ensiesiintyminen kehässä. Venla on myös näillä näkymin lähdössä Seinäjoelle näyttelyyn, jonne meinaan ilmoittaa myös Sakun.
Tässä vielä kuva Venlasta. Kuva on kyllä vähän vanha jo, kun se on otettu kesällä.
Kuvassa Venla on melkein 5kk. Ja virallisestihan neiti on Pihlajamäen Lovetar.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti