maanantai 15. toukokuuta 2017

Treenimotivaatio kohdillaan

Onpas taas ihan hetki vierähtänyt tuosta edellisestä kirjoituksesta. Taas on tapahtunut kaikennäköistä.
Jospa sitä tekis pienen yhteenvedon viimeaikojen tapahtumista. 

Mitä Lissulle kuuluu:
Lissu on voinut hyvin ja ollut nyt jopa ihan miellyttävä elinkumppani 😇 Toivotaan, että tätä kestää pitkään. Yksi näyttely käytiin josta tuloksena VET EH/1. Tais olla taas tän vuoden näyttelyt siinä 😅 Lissu on myös kotipihassa ihan vähän tehnyt tokoa, pääasiassa noutoa, koska se on sen mielestä niiiiiin kivaa 😍







Wukin kuulumiset:
Wukin kanssa ollaan ehditty agin 2-luokasta napsimaan kaksi LUVAa ja viimeistä luokkanousuun oikeuttavaa nollaa metsästetään. Eilen yritettiin sitä saada kotikisoista, mutta ei sitten ihan onnistuttu moisessa, tuloksena agiradan voitto 15 rv ja hyppyradalta hyl. Mutta oli siellä onneksi sellaisiakin kohtia mistä saa olla tyytyväinen. Seuraava koitos on sitten 22.5. maanantaina Liedossa ATT.n kisoissa ja olen ilmoittanut molemmat mustavalko bc.t myös JATin kuun lopun kisoihin kolmelle radalle, toivotaan, että Wukin voisi sinne siirtää sitten kolmosluokkaan. 
Tokoakin käytiin kokeilemassa yhden voittajaluokan kokokeen verran. Tarkoitus oli lähinnä yrittää 3-tulosta, jolla voisi sitten mahdollisesti hakea tokon-SM joukkueeseen. Mutta yritykseksi se jäikin. Seuruu oli hyvä, tosin siinäkin peruuttaminen epäonnistui. Tunnari oli mun omasta mielestä ihan sikahyvä! Meillä on ollut tunnarin kanssa suuria vireongelmia, kun jätkä tahtois vaan mennä ja tuoda jotain, koska juokseminen on mahtavaa ja ajattelu ihan toissijainen asia. Nyt Wuki meni kapuloille tosi hyvin rauhallisella laukalla ja haisteli hyvin, valitsi oman, palautti kylläkin pureskellen kapulaa, mutta nyt täytyy sanoa, että ihan sama. Olen niin tyytyväinen siihen mielentilaan millä se suoritti liikkeen 💖 Ohjattu oli myös hyvä, mitä se nyt palautti ravilla ja luovutus jäi väljäksi, koska on hieman epävarma vielä sen suhteen. Muissa liikkeissä onkin sitten paljon viilattavaa. Mutta katellaan sitä sitten kun talvikausi taas alkaa, lumeton kausi keskitytään nyt ihan muihin lajeihin.
Päästiin hakuryhmään, joka on ihan älyttömän kiva! Ja se laji onkin nyt vienyt mennessään, koira on ihan älyhyvä ja ohjaajakin kehityskelpoinen. Jälkeäkin pitäisi ruveta taas tekemään jos mielii kokeeseen päästä loppukesästä. Ja vepekin alkaa taas kesäkuun korvilla, tarkoituksena läpäistä ainakin sove tänä kesänä. 






pikkuPiinan kuulumiset:
Piina nousi agilityssä kakkosiin 💓 Kakkosissa ei olla keritty kisata kuin ihan muutamat startit ja meno on ollut ihan hyvää. Vähän saa ruveta kontakteihin kiinnittämään huomiota ja niitä onkin nyt treenailtu. Itseluottamusta suorittamiseen on myös yritetty kasvattaa ja Piinan itsenäistä esteosaamista koulutettu paremmaksi. Olen myös hyvin onnellinen siitä, että ensi vuoden alusta tulee pikkumaksiluokka eikä kärpäsen kakan tarvitse enään hyppiä 60cm rimoja. 
Tokoa ei olla tehty juuri ollenkaan, ihan muutamat treenit huhtikuussa. Muuten ollaankin käyty rakentamassa mielentilaa leikkimällä kaikenlaisissa paikoissa. Ehkä, jos olen hyvin positiivinen niin Piinan kanssa voidaan vielä joskus palata tokokentille kisaamisenkin merkeissä. 
Lauantaina käytiin bokseriporukan FH eli erikoisjälki-päivässä katselemassa ja kokeilemassa millaista se laji olisi. Ollaan ihan vähän aiemmin tehty, mutta ei noin pitkiä jälkiä kuin nyt. Metsäjälkeä se on ajanut jonkin verran, mutta siellä on tullut todettua, että se tekee mettäjälellä vähän turhan tarkkaa työtä ja aikaa kuluu ihan hitosti. Siitä onkin sitten herännyt ajatus, että jospa kokeiltaisiinkiin erikoisjälkeä, jossa on vain eritäin hyvä asia, että koira on tarkkaakin tarkempi. Piina sai ihan mahottomasti kehuja kouluttajalta ja sanoi, että saisin siitä todella vähällä vaivalla koevalmiin. Joten ei muutakun peltoja kyselemään ja treenaamaan. Tuli kyllä niin iloinen mieli tuosta päivästä, koska se oli niin omassa elementissään. Joidenkin koirien kohdalla on vain tajuttava, että ei voi harrastaa kaikkea mitä ohjaaja itse haluaisi vaan pitää tehdä sitä missä se koira osoittaa parhaita puoliaan. Löytyi kyllä niin Piinan laji. Kouluttajana oli bokserikasvattaja ja harrastaja Tarja Torvinen.

Vähän täytyy vissiin opettaa tuota kiertämistä väljemmin 




 Rotipojan kuulumisia:
No mitäs meidän Woti onkaan sitten tehnyt. Woti on sellainen pieni paholainen jota usein kutsutaan nimellä Saatanan Silakka 😅 Pikku-ukkelista on kasvanut puolivuotias nuorisolainen jolla on aikamoisen kova oma tahto. Olen Rotin kanssa panostanut erityisen paljon suhteen luomiseen, koska Piinan kanssa en onnistunut mielestäni kovinkaan hyvin. Ja voin ylpeästi todeta, että tämän pennun kohdalla olen tainnut nyt onnistua, se on ihan "mamman koira" 💙 
Roti on pääasiassa harrastanut leikkimistä ja uusien asioiden tutkailua ja olenkin ihan tyytyväinen, että olen antanut sen olla ja kasvaa, koska se on varmasti luonut siitä meidän suhteesta paremman. Leikkiminen on meidän yhteinen juttu ja se tykkää siitä kovin paljon. Ollaan me toki jotain 'oikeaakin' tehty. Tokoa ollaan yleensä miltei jokaisella aamu- ja iltaruolla tehty. Lähinnä peruasentoa ja pikkupikkupätkiä seuraamista. Mutta myös esim. maahanmenoja, istumista yms. Niin ja perjantaisin meillä on ohjatut tokotreenit, joissa tehdään sitten vähän häiriöharjoituksia ja saadaan neuvoja treenaamiseen. Kyllä kai sitä voisi ruveta jo vähän niinkuin enemmänkin tosissaan treenaamaan.  Roti on todella fiksu ja ahne tapaus joten sen kouluttaminen on helppoa, mutta myös vaikeaa, koska se ehtii tehdä monta asiaa ennenkuin olen tajunnut palkata sen siitä ekastaasiasta. Aksajuttuja on tehty todella todella vähän ja se onkin nyt niin kömpelössä kasvuvauheessa, että en ajatellut sitä edelleenkään paljoa tehdä. 
Hakumettässä ollaan käyty hajunhakua vähän harjoittelemassa ja heitelty metsään leluja, joita on sitten hirveen hauska tuoda takaisin mammalle. Herra Woti on nyt sellasen 51,5cm korkea ja painaa 13,2 kg.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti